Над 100 000 лева месечно задигат обучени крадли в Лондон, работят

...
Над 100 000 лева месечно задигат обучени крадли в Лондон, работят
Коментари Харесай

Властите в Лондон не могат да се справят с крадли от ромски произход

Над 100 000 лв. месечно отмъкват подготвени крадли в Лондон, работят повече от 300 български там.

В столицата на обединеното кралство има голям брой жълти табели на български език, с които полицията се пробва да спре родните джебчийки. През последните дни в Лондон регистрират нараснала интензивност на обири, осъществени главно от български от ромски генезис. Техни жертви стават както локални, по този начин и туристи.

Информационните табели, ситуирани от полицията предизвестяват, че има джебчии и хората би трябвало да бъдат деликатни. Те също сплашват родните крадли, че са интензивно следени и са под прицел на управляващите. Освен на български, сходни предизвестия има и на румънски език. Полицейските управляващи си признават, че пред тях стои огромно предизвикателство за справяне с непрекъснати нападения.

Предполага се, че най-малко 300 ромки „ шетат “ из Лондон, като крадат всичко, което им попадне – от парфюми и облекла до обувки, портмонета, дамски чанти и пари.

Те работят тук-там, на които има огромно раздвижване, като да вземем за пример летище, гари, площади, централните елементи и други. Странно, само че множеството охранителни камери не смущават причинителите на кражбите. В не малко от кражбите се употребяват и малолетни, които не могат да носят наказателна отговорност.

Именно поради тези проблеми управляващите там преди към година взеха решение, че всеки заловен за джебчийство ще бъде депортиран и ще му бъде наложена възбрана да посещава още веднъж Острова. Само от 2020-та година досега има наказани повече от 20 български на по 1 година затвор и са върнати в България с наложената възбрана.

Тази мярка също не съумява да възпре набезите, защото ежедневно има най-малко 1500 случая на откраднати портмонета единствено в Лондон, като множеството обири се правят в МОЛ-овете, в метрото и на търговски улици в самия център.

Противно на визиите на множеството хора, крадлите не са облечени в окъсани и вехти облекла, а тъкмо назад – те носят скъпи и маркови облекла, както и аксесоари и по този метод не притеглят внимание върху себе си.

Запознати настояват, че дамите от този поминък изкарват над 120 000 лв. месечно, а не рядко доближават и до 150 000. Те даже имат и нещо, като работно време и стартират към 10 ч сутринта и „ работят “ до към 1 часа следобяд, след което вършат отмора и в 4 следобяд излизат още веднъж в търсене на жертви и не престават до към 7 ч вечерта.

Техни жертви стават всевъзможни хора, като огромна част от тях са от Азия. Те се сливат с туристическите групи и бързо нанасят удара си, след което изчезват. Също по този начин и се движат на групи сред 3 и 5 ромки, с цел да могат да си оказват помощ и да се прикриват. С тяхната активност те са подлудили управляващите в Лондон, които за момента се задъхват в оправянето с тях.

Смята се, че към 10 клана държат всичките крадли в Лондон. Разбира ромките не оставят всичко за себе, а „ споделят “ не малко проценти с техните тартори. Спечелите пари се регистрират на локален отговорник, а от своя страна той има ангажимент да внесе парите в България безвредно и то физически.

Запознати източници от Министерство на вътрешните работи настояват, че най-големите „ специалистки “ са от циганки кардараши от Ягодово и Катуница. Също по този начин се счита, че те се регистрират на „ принц “ Ангел, който е наследник на известния ромски главатар Кирил Рашков.

Другите цигански барони и настойници на „ бизнеса “ в Лондон са от Сливен и Костинброд, като изплува и известно име с прякор Баката, който дава отговор за територията на летищата.

Според топ криминалисти може да се счита, че „ кралица “ Костадинка е видният създател на този тип бизнес, като даже дълго време е обучавала своите подопечни на занаята.

Тя става известна с номер във Франция, при който се изхожда по огромна потребност пред смаяните служители на реда, които я арестували. Използвайки паниката напъхва откраднатата плячка в половите си органи, само че не й се разминало. Оттам изкарали 12 грама злато и пачка от 860 евро.

Пред съда тя и нейната съучастничка декларират, че Костадинка е кралица, като Елизабет II, само че в България и на ромите, а кражбите й били вследствие от чуване на гласове.

Номерът не минава и съдър постановява 3 месеца затвор и 10 годишна възбрана за посещаване на Франция.

Източник: Уикенд



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР